skip to Main Content
Waarom Is Een Frietje Op Zijn Tijd Normaal?

Veel Nederlanders streven tegenwoordig een gezond leefpatroon na. Dit houdt in dat er gezond gegeten wordt en daarnaast is regelmatig sporten ook belangrijk. Indien je een gezonde levensstijl hebt, is de kans groot dat je een lichaam hebt dat goed in ‘shape’ is. Toch is het niet altijd even makkelijk om je aan het gezonde leventje te houden. Er liggen namelijk verschillende verleidingen op de loer. Eén van de deze verleidingen is vet eten. Ook gezonde mensen hebben zo nu en dan bijvoorbeeld zin in een frietje. Dit is echter helemaal niet erg. Een frietje op zijn tijd is namelijk hartstikke normaal. Waarom? Dat vertellen we je in onderstaande tekst. 

Het is hartstikke lekker
Ook al probeer je zo gezond mogelijk te leven, het is natuurlijk altijd lastig om nee te zeggen tegen een frietje. Waarom dit zo lastig is? Omdat het ontzettend lekker is. Je begint waarschijnlijk al te watertanden wanneer je denkt aan patat en een lekkere snack. Nu vraag jij je mogelijk af waarom je zo dol bent op dit vette eten. Het is namelijk niet goed voor je gewicht en vet eten past natuurlijk ook niet echt bij een gezonde levensstijl. 

Het is af en toe echter ook weleens lekker om de gezonde levensstijl even te laten varen. Dit doe je natuurlijk geen week of maand, want in dat geval is jouw lichaam snel weer bij het oude. Het kan echter geen kwaad om één dag in de week een frietje te eten. Er zijn namelijk genoeg mensen die dit doen en daarnaast een gezonde levensstijl nastreven. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ellenlang moet trainen voordat je het vet van een frietje er weer af hebt. 

Je mag jezelf zo nu en dan ook belonen
Een frietje is natuurlijk niet iets wat je dagelijks eet. Indien je dat wel doet, krijg je namelijk ontzettend veel vetten binnen. Bij de meeste mensen zorgt dit voor een verhoogd vetpercentage en uiteindelijk voor een zwaarder lichaam. Zoals we al zeiden kan het echt geen kwaad om eenmaal per week een frietje te eten. Veel mensen zien een frietje ook wel als een beloning. Heb je de hele week hard gewerkt? Of ben je de afgelopen week uiterst sportief bezig geweest? Dan mag je jezelf hier natuurlijk ook wel voor belonen. Een frietje is in dat geval een snelle keuze. 

De meeste mensen kiezen ervoor om in het weekend een frietje te eten. Dit is namelijk het moment waarop je even niet aan werk en andere dingen hoeft te denken. Je kunt namelijk lekker ontspannen en een frietje smaakt in dat geval natuurlijk extra goed. Daarbij komt dat het voor mensen een makkelijke keuze is wanneer zij een keer geen zin hebben om te koken. 

Steeds meer gezonde opties bij een cafetaria
Vandaag de dag barst het in Nederland van de cafetaria’s. In vrijwel iedere plaats kun je er wel eentje vinden. Niet iedere cafetaria is echter van dezelfde kwaliteit. Zo krijg je bij de één bijvoorbeeld verse patat, terwijl je het bij de ander met ingevroren friet moet doen. Daarbij komt dat er ook vaak verschil zit in de vettigheid van de friet. Wil je verzekerd zijn van goede friet en een lekker snack? En mogen deze ook niet al te vet zijn? Kies dan voor een kwalitatieve snackbar in Zwolle. Naast een vette snack kun je in steeds meer snackbars ook terecht voor een vegetarische hap. Je hoeft dus niet van jouw ongezonde eetpatroon af te wijken. Bedenk je echter wel dat het helemaal niet erg is om zo nu en dan eens te doen. Je moet immers ook genieten van het leven!