skip to Main Content

Gezond zijn ligt in jouw eigen handen. Hiervoor dien je super strakke regels voor jezelf te zetten en die te blijven gebruiken. Ken jij de simpele manieren om een gezonde levensstijl te waarborgen? Wij kunnen je die geven! Hieronder kun je meer lezen over een gezonde levensstijl die je zelf en gemakkelijk kunt toepassen. Lees dus verder om meer te weten over deze tips/ideetjes. Wij wensen je veel leesplezier toe!

Enkele simpele tips om jezelf gezond te houden

Hieronder zijn er tips voor je opgesomd hoe je op simpele manieren gezond kunt zijn. Deze zijn onder andere:

  1. Drink op dagbasis veel water. Dit kun je doen door elke dag minimaal een liter water te drinken. Indien je dit doet, kan jouw lichaam gemakkelijk en goed afvalstoffen afvoeren.
  • Slaap elke dag voldoende. Je hebt pas genoeg geslapen wanneer je 6 tot 8 uren hebt genoten van jouw nachtrust.
  • Zorg ervoor dat je ’s morgens altijd ontbijt. Ontbijten is heel erg belangrijk en daarom dien je die niet over te slaan.
  • Gebruik heel vaak knoflook. Deze ruikt totaal niet lekker en proeft soms ook pittig en misselijk. Het gebruik van knoflook gaat hoge bloeddruk, vermoeidheid, vergeetachtigheid en aderverkalking tegen.
  • Fiets regelmatig. Wij Nederlanders zijn geneigd om wellicht elke dag te fietsen en dit is een pluspunt voor een goede gezondheid.
  • Eet voldoende broccoli. Deze is heel erg gezond en bevat voldoende voedingsstoffen die goed zijn voor jouw lichaam.
  • Drink minder alcohol. Deze zorgt ervoor dat jouw organen sneller verouderen. Het is dan raadzaam dat je maximaal één glas alcohol drinkt per dag en niet meer!
  • Rook niet. Deze is schadelijk voor jouw lichaam. Indien je ouder wenst te worden, is het dan van belang dat je stopt met roken (indien je momenteel rookt).

Wij hopen dat deze simpele tips jou kunnen helpen met de eerste stappen tot een gezonde levensstijl. Het is dan wel raadzaam dat je deze tips blijft gebruiken. Door gezond te leven beloon jij jezelf met wat extra levensjaren. Met andere woorden zit jouw leven dus in jouw eigen handen. Wij mensen krijgen maar één kans om te leven, dus benut deze mooie kans. Wij wensen je heel veel succes toe met deze (nieuwe) gezonde levensstijl!