skip to Main Content

Ben jij gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson? Dan vind je op VerderMetParkinson.nl veel waardevolle en handige tips die zorgen dat jij blijft genieten van het leven. Helaas krijgen mensen met de ziekte van Parkinson op den duur te maken met een aantal bijwerkingen. Door gezond te eten en te drinken kan je echter sommige bijwerkingen verminderen of zelfs tegenhouden. We leggen graag meer uit in dit artikel.

Het belang van de juiste vitamines en mineralen

Voor ieder mens, maar vooral mensen met de ziekte van Parkinson, is het belangrijk om het lichaam in balans te houden. Dit doe je met behulp van de juiste vitamines en mineralen. Veel patiënten met Parkinson lopen het risico op een vitamine D deficiëntie. Deze vitamine kan je daarom door middel van voeding of supplementen extra toebrengen in jouw lichaam. Ook is het verstandig om van tijd tot tijd te controleren of al jouw vitamines nog op peil zijn of dat er iets uit balans is.

Gezond eten

Het is belangrijk om jouw lichaam zo gezond mogelijk te houden. Een gezond lichaam dat gevuld wordt met de juiste voedingsstoffen zal meer kracht hebben om te werken en jouw energie te geven. Ondanks dat er voor patiënten met de ziekte van Parkinson geen voedingsstoffen zijn die ze specifiek moeten vermijden, is het wel erg van belang dat ze bewust zijn wat ze dagelijks eten. Zorg dat je volgens de schijf van vijf eet en dat er genoeg eiwitten en vitamines in een maaltijd zitten.

Ga obstipatie tegen

Merk jij dat je naar verloop van tijd te kampen krijgt met specifieke bijwerkingen, zoals obstipatie? Dan kan je proberen om de klachten met behulp van de juiste voeding te verminderen. Bij obstipatie is het bijvoorbeeld belangrijk dat je probeert om genoeg te bewegen en genoeg water te drinken. Dit zijn namelijk twee van de voornaamste redenen van obstipatie.

Onbedoeld gewichtsverlies of toename

Het kan voorkomen dat er onbedoeld gewichtsverlies of toename plaatsvindt bij patiënten met de ziekte van Parkinson. Gewichtstoename is vaak het gevolg van de verandering in levensstijl door de belemmering van de ziekte. Gewichtsverlies is echter vaak gerelateerd aan een slechte reactie op een behandelmethode en veelvoorkomende bijwerking van de ziekte.