skip to Main Content
Hoe Kan Een Health Coach Jouw Leven Verbeteren?

Ben je goed bezig met jouw gezondheid? Het wordt vaak steeds lastiger voor mensen om hier goed mee aan de slag te gaan. Werken, een sociaal leven en het gezin onderhouden staan immers vaak een goede maaltijd en sporten in de weg. Je hebt wel tijd, maar hebt er vaak geen zin meer in om uitgebreid in de keuken te staan of een uur naar de sportschool te gaan. Je kunt dan de hulp van een health coach bij bijvoorbeeld Coach Circle inschakelen. Maar wat kan zo’n coach eigenlijk voor jou betekenen en hoe verbeter je jouw leven?

Iedere dag aan de slag gaan met veranderingen

Een gezonde leefstijl is goed voor veel verschillende zaken. Niet alleen kun je hiermee jouw doelen behalen, maar je kunt ook beter in jouw vel komen te zitten. Het kan daarom verstandig zijn om hulp in te schakelen voor jouw goede gezondheid. Zelf weet je vaak niet hoe je kunt beginnen en al helemaal niet hoe je het vol gaat houden. Je moet immers iedere dag weer bezig zijn met gezonde gerechten, sporten en denken aan jezelf. Een health coach zorgt ervoor dat jij de juiste motivatie hebt. Deze motivatie kan immers nog wel eens ontbreken met jouw drukke leven.

De doelen bespreken in een gesprek

Een health coach van Coach Circle helpt jou om een goed schema op te stellen. Daarom wordt er eerst een gesprek gevoerd om te zien wat jij wilt bereiken. Dit kan bijvoorbeeld een aantal kilo’s afvallen zijn, maar ook om jouw levensstijl te verbeteren en je hieraan vast te houden. Zelfvertrouwen terugkrijgen kan bijvoorbeeld al een goede uitwerking hebben op jouw algehele gezondheid. Daarbij wordt ook gekeken naar de situatie op dat moment. De coach zal jou verschillende handvaten geven om ervoor te zorgen dat je niet alleen kunt starten met de veranderingen, maar ook om het vol te houden.

Een schema geheel op maat gemaakt

Een health coach kan jouw leven aanzienlijk verbeteren. De kleinste stappen dragen er namelijk al aan bij dat jij lekkerder in je vel zit. Dit houdt in dat je een balans moet vinden tussen voeding, beweging en ontspanning. De mentale aspecten worden ook besproken en bekeken. Zo komt er een gebalanceerd plan op tafel waar je mee kunt werken. Doordat het helemaal op jou aangepast wordt, zullen de doelen behaald worden. Indien het schema niet werkt, kan de coach weer opnieuw met jou gaan kijken naar een alternatief.

Op ieder moment hulp

Een health coach doet daarom meer dan jou alleen vertellen wat je moet eten en hoeveel je moet bewegen. De coach gaat namelijk met jou aan de slag en probeert door middel van gesprekken zoveel mogelijk te weten te komen. Hoe meer je jezelf hiervoor openstelt, hoe meer profijt je ervan gaat hebben. Het zal in het begin niet makkelijk zijn, maar hier is de coach ook voor. Je hebt altijd iemand om op terug te vallen als je het even niet makkelijk hebt. Met de juiste hulp krijg jij een gezondere levensstijl en een goed leven.