skip to Main Content

Een gezonde lunch schiet er bij veel mensen wegens tijdgebrek nog weleens in. Toch is het van groot belang dat je zorgt voor een goed ontbijt en vervolgens een goede lunch, zeker voor de lunch van je kinderen. Toch kun je zelfs met weinig tijd nog zorgen voor een gezonde lunch. Hieronder de beste 3 tips voor een gezonde lunch. 

Bruin of volkoren

Zorg altijd dat er bruin of volkorenproducten in de broodtrommel zitten. Je hoeft hierbij niet alleen te denken aan brood, maar je kunt ook variëren met koude pasta, wraps of een voedzame salade. Deze producten bevatten veel gezonde ingrediënten. Heb je de brooddoos voor je kind gevuld met een gezonde lunch? Dan is het tijd voor je eigen lunch. Heb je hier geen tijd voor? Lunch laten bezorgen in Putten of een andere plaats is dan eenvoudig geregeld. 

Gezonde vetten

Ook op het gebied van gezonde vetten is het van belang om te blijven variëren. Denk bijvoorbeeld aan het smeren van margarine op brood of een dressing of laagje halfvolle mayonaise op een wrap. Dit valt allemaal onder gezonde vetten die bij te veel inname ongezond zijn, maar bij kleine porties een goede aanvulling vormen op de gezonde vetten. Online lunch bestellen voor jezelf tussen de middag doe je eenvoudig online. Wellicht doen je collega’s ook mee als je een lekker broodje tussen de middag besteld en laat bezorgen. 

Broodbeleg 

Uiteraard zitten je kinderen niet altijd te wachten op een gezonde lunch. Echter kun je er ook voor zorgen dat je af en toe een bruine of volkoren boterham met hagelslag of chocopasta in de trommel doet, gecombineerd met gezonde wraps of brood met gezond beleg, zoals kalkoenfilet, avocado of een eitje. 

Groenten en fruit

Kinderen houden meestal niet van groenten en fruit. Gooi er een appeltje bij, mandarijntje of heerlijke snoeptomaatjes of komkommers, zodat het voor kinderen niet als een straf voelt om extra vitamines binnen te krijgen bij de lunch. Als je voor jezelf ook nog een appeltje in je tas gooit, weet je zeker dat jij je dagelijkse vitamines ook weer gedeeltelijk binnen hebt!