skip to Main Content

Nederland is sinds 2001 in de ban van te koffiepads. Dit is het jaar waarin Douwe Egberts ze samen met het Senseo koffiezetapparaat introduceerde en sindsdien hebben vele merken deze trend overgenomen. Vooral als u ervan houdt om één vers kopje koffie te kunnen zetten, zijn de koffiepads echt een uitkomst. Daarom worden er nog steeds dagelijks een groot aantal machines verkocht waarin deze pads worden toegepast en u kunt elke dag een heerlijk vers bakje drinken. Koffiepads zijn gemakkelijk en hygiënisch, maar zoals ook bij gemalen koffie en koffiebonen het geval is, worden er een groot aantal soorten aangeboden. Hoe kiest u hier de beste uit? 

 

Koffiepads uitproberen totdat u de beste vindt

Eén manier om dit te doen is door simpelweg de verschillende pads uit te proberen. U koopt dan kleinere verpakkingen en beoordeelt zelf wat u lekker vindt. Dit is een goede methode, maar het blijft een beetje gokken. Op de verpakking leest u veel over de smaak en kunt u al een beetje inschatten of dit bij u past. Het is ook geen gek idee om een keer de koffiepads uit te proberen waarover u twijfelt. Misschien verrassen ze u en zet u zo een heerlijk kopje koffie met pads die u anders nooit had gekocht.

 

Kies de juiste boonsoort

Er zijn een aantal soorten koffiebonen, maar de Arabica boon en de Robusta boon zijn het bekendst. Deze hebben beide een andere smaak en een andere prijs. Arabicabonen worden verreweg het meeste verkocht en deze zijn ook het duurste. Dit is de oudste koffieboon die we kennen en zet u hier een kopje koffie mee, dan smaakt deze vol, fruitachtig en merkt u een bijna wijnachtige smaak. Robustabonen worden gezien als van minder kwaliteit en ze worden vaak gemengd met Arabicabonen. Robusta koffie heeft meer cafeïne, heeft een volle en donkere smaak en een nootachtige afdronk. Ook al worden deze bonen door hun bittere smaak minder verkocht, als ze uw voorkeur hebben dan bespaart u op uw koffiepads.

 

Kies duurzame koffie uit

Er zijn nog steeds veel koffieplantages waar het personeel weinig betaald krijgt en lange uren moet draaien. Daar wilt u natuurlijk niet aan mee betalen. Door voor koffie met een Fairtrade-, UTZ- of ander keurmerk te kiezen weet u zeker dat de mensen die er werken niet worden uitgebuit, dat de koffie volgens de regels verbouwd wordt en dat u meebetaalt aan een eerlijk product. Kies uw koffiepads dus met een keurmerk, zodat u nee zegt tegen uitbuiterij.

 

Het komt uiteindelijk allemaal neer op smaak

Het maakt niet uit welke koffiepads u besluit te kiezen. Het belangrijkste is dat u de koffie die u ermee zet lekker vindt en dat u hier elke dag weer van geniet. Of dit nu de beste Arabica bonen zijn uit Kenia, of een standaard mix met Robusta bonen, dat doet er weinig toe. Ook maakt het niet uit of u een eigen merk kiest van een supermarkt, of voor een gerenommeerd koffiemerk kiest. Het belangrijkste is dat u koffiepads aanschaft waarmee u tevreden bent en keer op keer een heerlijk bakje koffie mee zet.

 

Online koffiepads bestellen? Kijk vandaag nog op www.koffietheeplaza.nl.