skip to Main Content

Bewegen is heel goed voor een ieder. Ook voor jou dus! Het helpt een handje bij om een gezonde levensstijl te creëren. Naast het bewegen, is het ook nodig dat je goed dient te eten. Heb jij enig idee hoe je voeding en beweging goed kunt combineren? Let er wel op dat de combinatie hiervan heel erg belangrijk is en dat je die niet kunt verwarren. Hieronder vertellen we je meer hoe je voeding en beweging het best kunt combineren. Lees dus verder om meer te weten!

Het combineren van voeding en beweging

Het is een kunst om voeding en beweging te combineren. Je dient je te houden aan heel wat kleine, maar ook belangrijke punten. Deze zijn onder andere:

  1. Het bepalen van jouw doel:

Je dient in beginsel eerst voor jezelf na te gaan wat je precies wilt bereiken met bewegen. Beweeg je om af te vallen of wens je op gezond gewicht te blijven? Aan de hand hiervan, kun jij beter weten hoeveel koolhydraten je in jouw lichaam moet hebben.

  • De nodige energie:

De energiebehoefte verschilt per persoon. Er zijn namelijk twee toestanden die komen bij kijken. Die zijn namelijk in rust of in actie. Dankzij deze twee toestanden dient het energieniveau op peil gebracht worden. Het is van belang dat voeding en beweging goed op elkaar afgestemd dienen te zijn.

  • Voor, gedurende en na het bewegen te eten:

Wanneer weet je wat je moet eten? Deze vraag lijkt ingewikkeld, maar dat is het totaal niet. Het is van belang dat je dient te weten wat je op welk tijdstip moet eten. Op die manier is het raadzaam om een halfuur voordat je begint te bewegen, koolhydraten nuttigt. Let er wel op dat die niet te veel moeten zijn, omdat je tijdens intensieve bewegingen last kunt krijgen van pijnen. Nadat je klaar bent met bewegen, is het dan ook belangrijk dat je herstelt. Om te herstellen dien je na het bewegen gebruik te maken van koolhydraten en eiwitten.

  • Het voorkomen van maagklachten:

Een combinatie van voeding en beweging is goed, maar die kunnen ook in elkaars weg staan. Het is daarom van belang dat je vlak voor het bewegen geen maaltijd eet. Het is daarom belangrijk dat je een uur voor het bewegen geen maaltijd meer eet. Het is sowieso raadzaam om geen eieren, vette vis, pasta, vlees, aardappelen, groente of peulvruchten te eten voordat je gaat bewegen. Deze vier tips kun je heel handig gebruiken om voeding en beweging te combineren. Daarom is het van belang dat je ze gebruikt. Het gebruik hiervan komt helemaal in jouw eigen voordeel. Tot