skip to Main Content

Gezond eten is voor jong en oud van eminent belang. Als mens is het daarom belangrijk om het te blijven behouden. Heb jij enig idee hoe je continu gezond kan blijven eten? Het is hier dus belangrijk dat je jezelf weet te stimuleren, omdat er heel veel afleiding daar buiten ligt. Je dient dus erover na te denken hoe je jezelf continu gezond kan blijven houden. Gelukkig zijn wij er om je te helpen hiermee! Met andere woorden ben je dus niet alleen en weet je dat wij je bijstaan. Lees de vastleggingen hieronder om meer te weten hoe je jezelf kunt stimuleren om gezond te blijven eten. Ook wensen wij je heel veel leesplezier toe!

De stimulans om gezond te eten

Zoals je weet heb je in Nederland heel veel eettentjes die je kunnen afleiden van het gezonde leven. Hiervoor dien je jezelf dus sterk te houden om niet die richting op te gaan. Om te beginnen met een gezonde levensstijl, is het meestal heel erg hard. Daarnaast dien je ook te weten hoe je die kan blijven behouden. Heb jij enig idee hoe lang het duurt om te wennen aan een nieuwe levensstijl? Het duurt gemiddeld 21 dagen. Tja, 3 weken is best wel lang! Het gaat dus niet altijd even gemakkelijk. Een gouden regel om jezelf te stimuleren om gezond te blijven eten, is namelijk door te dwingen. Hieronder tref je manieren aan op welke wijze je jezelf kunt dwingen:

  1. Dwing jezelf om elke dag steeds meer water te drinken:

Wanneer weet je dat je voldoende water drinkt? Je kunt dat zien aan jouw pis. Indien jouw pis er super lichtgeel eruit ziet, weet je dan dat je gezond bent. Merk je dat momenteel niet op? Dan is het raadzaam om jezelf te dwingen om meer water te drinken. Je kunt dit doen, door het simpel op te bouwen. Begin vandaag met vijf glazen water per dag en dwing jezelf om elke dag een glaasje meer te drinken.

  • Dwing jezelf om niet voor suiker te kiezen:

Suiker is lekker, een ieder houdt ervan. Wist je dat deze soms ook als ‘vergif’ voor het lichaam wordt gezien? Het is dus van belang om jezelf hier te dwingen om minder suiker te gebruiken. In plaats van snoepgoed, kun je jezelf bijvoorbeeld dwingen om fruit te nuttigen die niet te zoet zijn. Op die manier probeer je het gebruik van suiker steeds weer af te bouwen.

  • Dwing jezelf om ook goed te ademen:

Heel vaak onderschatten wij mensen de kracht van ademen. Heb je ooit eens opgemerkt dat wanneer jij goed ademt, jij je beter voelt? Hierdoor verdwijnt jouw stres bijvoorbeeld ook. Wanneer je dus meer inademt, komt meer zuurstof jouw lichaam binnen. Dit is ook heel goed voor jouw gezondheid. Hoe jij jezelf nu kan stimuleren om hier gezond te zijn, is dat jij dient te werken aan jouw ademhaling. Je kunt bijvoorbeeld een keer per dag drie maal heel diep in en uit ademen.

  • Ga meer om met mensen die momenteel ook van plan zijn om een gezonde levensstijl te behouden:

De beste manier om te veranderen, is om op te schieten met mensen die op dezelfde missie zijn als de jouwe. Op die manier kunnen jullie elkaar ook stimuleren om gezonde voeding te blijven nuttigen. Je zult ook opmerken dat je, dankzij deze mensen, meer motivatie zal hebben op gezond te blijven.

  • Beweeg heel veel:

Als Nederlander ben je gewend om bijvoorbeeld veel te fietsen en/of te lopen. Dit is namelijk alvast een goed begin voor een gezonde levensstijl.

  • Vergeet jouw ontbijt niet:

Vaak genoeg heb je het zo druk. Nederlanders hebben altijd haast en heel vaak vergeten vele van ons ons ontbijt. Om dit te vermijden, kun je het liefst eerder van te voren opstaan om wat ontbijt voor jezelf klaar te zetten.

  • Geniet van een voldoende nachtrust:

Train jezelf om elke avond te genieten van 6-8 uren slaap. Op die manier stimuleer jij jezelf ook om gezond te zijn en blijven.

Aan de hand van deze zeven tips, hopen wij je voldoende geïnformeerd te hebben hoe je jezelf kunt stimuleren om gezond te zijn. Een gezonde levensstijl brengt alleen maar voordelen met zich mee. Geniet van een gezond leven!