skip to Main Content

Wanneer je wil afvallen, zijn hier verschillende manieren voor. Je sport meer, je let je op voeding en je volgt misschien wel een dieet. Er zijn dan ook veel soorten diëten die kunt volgen wanneer je wilt afvallen. Er bestaan ook alternatieve diëten die niet iedereen kent, maar wel erg effectief zijn. Wil jij graag afvallen en ben je benieuwd naar deze diëten? Lees dan snel verder.

 

Verschillende soorten diëten

 

Vooraf geven wij je graag een disclaimer over diëten. Niet ieder dieet is namelijk voor iedereen weggelegd. Ga dus goed op onderzoek uit, lees je in over diëtetiek en kijk goed naar wat bij jou past. Bekende dieetsoorten zijn een koolhydraatarm dieet, intermittent fasting of een glutenvrij dieet. Wat zijn alternatieve diëten waardoor jij gemakkelijk afvalt?

 

1.      Oerdieet of paleodieet

 

Een alternatief dieet wat je niet vaak voorbij hoort komen, is het oerdieet of het paleodieet. Simpelweg voer je hier een levenswijze in die onze voorouders volgden. Bewerkte producten en koolhydraatrijke producten vermijd je in dit dieet. Tijdens dit dieet eet je bijvoorbeeld wel veel rood vlees, groente en fruit. Omdat je bewerkte voeding vermijdt, is de kans ook groot dat je sneller afvalt

 

2.      Moermandieet

 

Een ander dieet dat niet veel mensen toepassen, is het Moermandieet. Dit dieet is bedacht door meneer Moerman, die in de jaren 30 een verband ontdekte tussen leefwijze, voeding en kanker. De belangrijkste punten uit dit dieet zijn geen vlees, vis en gevogelte eten, veel groente, geen suiker, zout, alcohol, aardappelen en veel fruit en voedingssupplementen.

 

3.      Cambridge weight plan

 

Een dieet wat je erg goed helpt met afvallen, is het Cambridge weight plan. In dit dieet maak je veel gebruik van maaltijdvervangers. In maaltijdvervangers zitten erg weinig koolhydraten. Hierdoor komt je lichaam in een ketose toestand. Wanneer je je ideale gewicht bereikt, switch je weer naar gewone voeding, maar dat betekent niet dat je hierna weer ongezond leeft. Doe dit dus zeker onder begeleiding.

 

4.      Ketogeen dieet

 

We hadden het net al even over de ketose toestand en het ketogeen dieet hoort hier ook bij. Tijdens dit dieet beperk je zo veel mogelijk de inname van koolhydraten. Je valt hierdoor niet alleen af, maar je krijgt hierdoor ook meer energie.

 

Als je graag een dieet volgt en wil afvallen, kies dan zeker voor één van deze diëten, maar laat je ook zeker goed adviseren door een professional.