skip to Main Content

Het hoeft je waarschijnlijk niet verteld te worden dat je gezondheid van groot belang is. Gezond is echter een brede term. Het liefst voel je dat namelijk op alle vlakken. Vaak wordt het verbonden aan hoe iemand zich lichamelijk voelt, maar je geestelijke gezondheid is ook belangrijk. Hoe iemand zich op beide vlakken voelt, verschilt per persoon. Dit is waarom persoonlijk advies zo belangrijk is. Hier lees je meer over in dit artikel.

Persoonlijke situatie

Ieder individu heeft een eigen, persoonlijke situatie. De een beweegt veel, de ander minder. De een doet aan krachtsport, de ander voetbalt. De een eet veel vlees, de ander is veganist.

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden die tonen hoe de manier waarop je leeft uniek is. Wanneer het aankomt op zowel voeding als sport, is persoonlijk advies om die reden aangeraden. Natuurlijk kun je online veel nuttige algemene informatie lezen. Wanneer het echter aankomt op de optimalisatie van je gezondheid, is advies op maat de beste keuze.

Voedingsschema’s en trainingsschema’s

Velen kiezen ervoor voedingsschema’s en/of trainingsschema’s te gebruiken. Zo is er meer structuur en duidelijkheid in zowel voeding als sport. Ook hierbij geldt weer: een algemeen voedingsschema of trainingsschema kan prima zijn, maar een schema op maat is veel effectiever. Waarom? Hieronder staan een aantal factoren die van invloed zijn op je voeding en/of training:

 

  • Je lengte
  • Je lichamelijke activiteitsniveau
  • Je huidige gewicht
  • Eventuele allergieën
  • Je soort sport

 

Een algemeen schema kan maar tot een beperkte hoeveelheid voor jou persoonlijk juist zijn. Een schema op maat is echter een ander verhaal. Deze is uniek en voor jou gemaakt. Dit gaat ervoor zorgen dat je gezonder leeft en optimaal presteert.

Supplementen voor je voeding en sport

Dat persoonlijk advies beter is, komt ook tot uiting bij supplementen. Veel sporters, maar ook niet-sporters, gebruiken bepaalde supplementen ter optimalisatie van hun levensstijl. Maar niet ieder supplement past bij ieder individu. De een neemt bijvoorbeeld een specifieke vitamine, omdat hij of zij hier een tekort aan heeft, terwijl de ander een sportsupplement gebruikt voor meer spiermassa.

 

Kortom: wil je je gezondheid, levensstijl en eventueel (sport)prestaties optimaliseren? Kies dan voor persoonlijke advies en hulp. Dit kan betekenen dat je een uniek voedingsschema en/of trainingsschema aanvraagt, specifieke vragen stelt aan een deskundige, of om hulp vraagt bij het kiezen van voeding en supplementen. Wil je meer leren over het bereiken van een gezonde lifestyle met voeding, sport en supplementen? Op www.muscleconcepts.nl lees je hier alles over.