skip to Main Content
Verander De Wereld Met Deze 3 Plasticvrije Producten

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen bekend geworden met de plasticsoep. Dit is een grote hoeveelheid plastic dat in de zee terecht is gekomen. Eenmaal hier aangekomen zal het plastic niet biologisch afbreken. Hierdoor is de plasticsoep inmiddels een groot gevaar geworden voor al het zeeleven. Niet voor niets zien we steeds vaker zeeschildpadden voorbijkomen die verstrikt zitten in netten, walvissen met plastic in de maag en zeepaardjes die rondzwemmen met wattenstaafjes. Om het tij te keren zijn er vandaag de dag talloze milieuvriendelijke alternatieven op de markt gebracht. Lees snel verder en ontdek de drie plasticvrije producten waarmee jij de wereld kunt redden!

 

#1 Plasticvrije shampoo voor schoon haar

Wanneer je regelmatig in de supermarkt komt, dan is het je vast wel eens opgevallen dat vrijwel alles verpakt zit in plastic. Hierdoor komen wij dagelijks in aanraking met grote hoeveelheden plastic die wij vervolgens klakkeloos in de container gooien. Plastic is niet of nauwelijks biologisch afbreekbaar, waardoor het enorm veel schade kan aanrichten in het milieu. Om de hoeveelheid plastic in huis drastisch te verminderen kiezen de meeste mensen ervoor om een shampoo bar te nemen. Dit is een shampoo in vaste vorm die je op de gebruikelijke manier kunt gebruiken om je haren te wassen. Door een shampoo bar in huis te halen reduceer je dus aanzienlijk het plasticverbruik.

 

#2 Krijg stralende tanden met een bamboe tandenborstel

Ieder jaar verslijten we opnieuw ongeveer 5 miljard tandenborstels. Al deze exemplaren zijn vrijwel altijd gemaakt van plastic. Door over te stappen op een milieuvriendelijke bamboe tandenborstel zorg je ervoor dat je aanzienlijk bijdraagt aan een duurzamere wereld. De handvaten van deze tandenborstel zijn immers volledig gemaakt van bamboe en daardoor 100% biologisch afbreekbaar. Extra handig om te weten is dat bamboe een snelgroeiend grassoort is. Hierdoor is er geen duurzamer materiaal te krijgen voor het produceren van tandenborstels.

 

#3 Wees de ster met een bamboe zonnebril

De nieuwste innovatie op het gebied van milieuvriendelijke producten zijn de bamboe zonnebrillen. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar dit zijn zonnebrillen die zijn gemaakt van een natuurlijk snelgroeiend grassoort. Om de zonnebrillen een stoer karakter te geven is iedere bamboestengel voorzien van unieke houtnerven. Hierdoor ziet iedere zonnebril er net even anders uit. Op die manier loop je er altijd met een bijzondere look bij. Wanneer kies jij voor één van de bovenstaande producten om het milieu te ontlasten?